Mijn overtuiging dat het beoefenen van onvoorwaardelijke overgave een basisstap is naar bewuster en bevrijd leven, en naar persoonlijke ontwikkeling en groei, weet ik steeds meer bevestigd.

Op zijn beurt zal een bewuster en vrijer leven ons in staat stellen om de uitdagingen voor de komende jaren die zich nu aftekenen  (en dat zijn naast de bedreigingen,  even goed de mogelijkheden om onszelf te overstijgen) aan te kunnen.  
Een boek als dit vraagt echter naar een vervolg. Het volstaat op zichzelf niet om mensen te leren zelf de mogelijkheden ervan toe te passen. Vanuit het besef van hoeveel jaren tijd het mij gekost heeft om de leerervaring op te doen waarvan het boek de neerslag geworden is, kan ik dit redelijkerwijs niet verwachten.  
Ik ben dankbaar dat ik trainer/coach Rachel De Rudder meer dan bereid gevonden heb om samen een basistraining er rond op te zetten. Die plannen we voor dit najaar en er werd een eerste concept geformuleerd. Ik heb vertrouwen dat we iets goeds gaan neerzetten waarmee mensen zichzelf kunnen vooruit helpen.

De Magie na Overgave: waarom na het boek een training volgt